O meni

Izobraževanje integrativne psihoterapije sem zaključila na inštitutu IPSA in pridobila certifikat mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA). Sem članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA) in Evropske zveze za psihoterapijo (EAP).

Po osnovni izobrazbi sem pedagog. Študij pedagogike sem zaključila na Filozofski fakulteti. Delo z ljudmi me je že od nekdaj veselilo in tako sem že med samim študijem delala kot prostovoljka na Šentu – slovenskemu združenju za duševno zdravje. V obdobju zaključevanja študija sem bila dve leti vodja Dnevnega centra Šent Nova Gorica, kjer sem pridobila veliko izkušenj pri delu z ljudmi v duševni stiski. Tri leta sem vodila tudi skupine za samopomoč.

V zasebni psihoterapevtski praksi delam predvsem individualno psihoterapevtsko delo z odraslimi in adolescenti. Poleg zasebne psihoterapevtske prakse, že več kot 10 let delam kot svetovalna delavka na Šolskem centru Nova Gorica. Moje področje dela je koordinacija za delo z dijaki s posebnimi potrebami. Veliko časa posvečam delu z dijaki, ki imajo čustveno vedenjske težave in mladostniki, ki prihajajo iz socialno manj vzpodbudnega okolja.

Poleg rednega študija psihoterapije, sem se udeležila tudi dodatnih izobraževanj s področja osebne rasti, sproščanja in terapevtskega dela. Udeležila sem se izobraževanja o psihoterapiji otrok in mladostnikov, ki ga je vodil Hans Nanninga. Pri Rogerju Solomonu sem opravila usposabljanje iz EMDR prve stopnje. Udeležila sem se dodatne delavnice z Richardom G. Erskinom o nezavednih procesih, transferju in terapevtskemu zavedanju. Opravila sem tudi usposabljanje za brainspotting prve in druge stopnje pri Salvador Mariu iz Španije. Redno se udeležim študijskih dni, ki jih organizira Slovenska krovna zveza za psihoterapijo ter mednarodnih konferenc integrativne psihoterapije. Dodatna znanja iz vedenjsko kognitivnih tehnik sem se učila na dvodnevni delavnici Integracija kognitivno-vedenjske terapije z interpersonalno in izkustveno terapijo, ki jo je vodil prof. Thomas D. Borkovec. Včasih v terapiji uporabljam tudi zgodbe in metafore. Znanja sem pridobila na delavnici Zgodbe in metafore v terapiji.

Velik vpliv na moje delo imajo tudi znanja in izkušnje, ki sem jih pridobila na izobraževanjih za zdravljenje in delo z zvokom. Opravila sem tri stopnje izobraževanj za učitelja gong joge pri duhovnem učitelju in mojstru Don Conreaux ter se udeležila izobraževanj za sproščanje in delo s tibetanskimi posodami pri Mojci Moyri Malek.

Zame osebno je psihoterapija del vsakdanjega življenja, nenehnega učenja, izpopolnjevanja, dela na sebi in radovednost v odkrivanju in spoznavanju druge osebe.

slika_ana